Санкції та телеком

Alexnewport

Заблокирован
Реєстрація
15.04.23
Місто
Киев

debugger

Moderator
Команда форуму
Реєстрація
27.02.09
Місто
Киев
Пишуть, що процесори «Байкал» всьо:
 

cat

Реєстрація
31.08.13
Місто
Сумы
Телефон
iPhone 11, lifecell

Безпрецедентний крок. Канада відріже роумінг четвірці найбільших мобільних операторів РФ​

Канада відключить від роумінгу топ-4 великих мобільних оператора з РФ. Без зв’язку залишаться МТС, Мегафон, Tele2 і Білайн.
Мобільні оператори Канади розірвали або готуються розірвати роумінгові угоди з «великою четвіркою».
 

debugger

Moderator
Команда форуму
Реєстрація
27.02.09
Місто
Киев
Правительство Швеции не разрешило компании Ericsson поставить оборудование российским компаниям по контрактам, которые были заключены до вторжения России в Украину.
Это следует из решения суда по иску сотового оператора Tele2 к ООО «Сател ТВК», поставлявшему телекомоборудование Ericsson в Россию, пишут «Ведомости».
В материалах дела указывается, что «из-за введенного юридического запрета шведская компания Ericsson AB, производитель, оказалась лишена возможности экспортировать свое оборудование в Российскую Федерацию». При этом Ericsson запретили поставлять оборудование не только ООО «Сател ТВК», но и любому другому покупателю для поставки в Россию.
 
Реєстрація
12.11.22
Місто
Одеса
Китайці будуть допомагати?
Всілякими хуавеями можна буде замінити?
чи паралельний імпорт через когось
 

debugger

Moderator
Команда форуму
Реєстрація
27.02.09
Місто
Киев
Трохи зради:
Компания Apple предоставила российским разработчикам возможность встраивать в свои приложения методы оплаты сторонними системами. Вместе с тем корпорация будет взимать 27%-ую комиссию при покупке с помощью внешних методов оплаты. В сообщении американской компании, на которое ссылается издание iPhones.ru, поясняется, что такой шаг связан с решением суда. В начале года Федеральная антимонопольная служба оштрафовала Apple на 1,1 млрд рублей. Служба установила, что компания навязывала российским разработчикам использованием своей платежной системы.
Теперь авторы приложений смогут добавлять в свои продукты ссылки на сторонние платежные системы. Для этого нужно использовать API StoreKit External Purchase Link Entitlement для iOS и iPadOS.
Apple подчеркнула, что изменения касаются только разработчиков из РФ. В других странах ссылки отображаться не будут.
За покупки в российских приложениях с использованием сторонних способов оплаты будет взиматься 27%. Стандартная комиссия в App Store — 30%.
Раніше так само дозволили в Південній Кореї.
 

debugger

Moderator
Команда форуму
Реєстрація
27.02.09
Місто
Киев
Администрация Байдена заявила о прекращении поставок в Китай и Россию новейших чипов, разработанных компанией Nvidia и другими американскими техногигантами. Таким образом власти Штатов пытаются не дать Пекину получить передовые американские технологии для укрепления своих вооруженных сил. О принятии соответствующего свода правил власти заявили 17 октября. Nvidia опубликовала уведомление от правительства США. В AMD подтвердили, что получили такое же предписание. По всей видимости, добавление России в список — формальность, так как из-за санкций легального импорта полупроводников из США в РФ и не могло быть.

Власти ограничивают поставки микросхем и инструментов для их производства также в Иран и вносят в черный список китайских разработчиков микросхем Moore Thread и Biren.

Новый контроль над экспортом нацелен не на сами конкретные чипы, а на пороговые значения производительности, которые тесно связаны с процессорами Nvidia A100 — чипами текущего поколения. Эти элементы управления затрагивают и конкурирующий продукт от AMD — MI200.

Цель — ограничить доступ Китая и России к «передовым полупроводникам, которые могут способствовать прорыву в области искусственного интеллекта и сложных компьютеров, имеющих решающее значение для военных приложений», — заявила секретарь Министерства торговли Джина Раймондо.

Однако правила не распространяются на большинство потребительских чипов, используемых в ноутбуках, смартфонах и игровых консолях. «Китай даже после обновления этих правил будет импортировать из США полупроводники на сотни миллиардов долларов», — сказала Раймондо.

Ранее при администрации Байдена Министерство торговли США ввело новое правило, которое может заблокировать экспорт программного обеспечения для проектирования микросхем и создания чипов следующего поколения.
 

Maxxx

Ябкодрочер)
Реєстрація
01.12.08
Місто
Київ
Телефон
iPhone 12 Pro Max
Не допоможе. Будуть "паралельно імпортувати", як і свинособаки. Треба "білий список" країн визначати, а всім іншим піструна.
 
Реєстрація
26.10.07
Місто
London
Телефон
Samsung Galaxy S20
Не допоможе. Будуть "паралельно імпортувати", як і свинособаки. Треба "білий список" країн визначати, а всім іншим піструна.
Майже будь-яку заборону настільки масового товару можна обійти. Навіть з білим списком будуть контрабасом вивозити з країн білого списку.
Суть в тому щоб ці чіпи було ввозити складно і дорого. Це об'єктивно найбільше що можна зробити.
 

debugger

Moderator
Команда форуму
Реєстрація
27.02.09
Місто
Киев
CША ввели санкции против АФК «Система», «СПБ Биржи», «Почта Банка», банков «Русский Стандарт», «Бланк» и других компаний
Также блокирующие санкции распространяются на все компании, в которых АФК «Система» владеет долей более 50%, — даже если те не попали в список. Инвестиционной компании принадлежит 42% в МТС, 31,76% в Ozon, 62,2% в Segezha Group, 100% в сети клиник «Медси», 100% в Natura Siberica. «МТС Банк» находится под санкциями США с февраля 2023-го, МТС под санкциями Канады с июля.
МТС вдалось пропетляти.
Цікаво, що б було, якби «Форвард» завчасно не зкопитився?
 

debugger

Moderator
Команда форуму
Реєстрація
27.02.09
Місто
Киев
У регіонах Росії брак обладнання для стільникових мереж почав позначатися на швидкості мобільного інтернету - за рік показник знизився з 20 Мбіт/с до 18,7 Мбіт/с. Про це повідомляє російське видання "Известия" з посиланням на дані агентства TelecomDaily. Водночас у Москві швидкість зросла більш ніж на 20%, до 63 Мбіт/с (2022-го показник становив 51 Мбіт/с). "Зростання швидкості у Москві пояснюється тим, що до столиці спрямовані основні інвестиційні потоки операторів. Це найбільший ринок у країні і конкуренція змушує постійно підвищувати якість зв'язку", — пояснив гендиректор TelecomDaily Денис Кусков. Решта регіонів РФ забепечуються обладнанням за залишковим принципом. Підтримувати якість зв'язку в них оператори намагаються, розширюючи діапазон за рахунок частот 4G, призначених для інших радіотехнологій, пояснив Кусков. Проблеми з мобільним інтернетом починаються вже в Підмосков'ї. Співробітник компанії-партнера кількох мобільних операторів розповів, що зниження швидкості інтернету в регіонах відбувається через те, що на дефіцит обладнання накладається постійне зростання мобільного інтернет-трафіку.
 
Реєстрація
12.11.22
Місто
Одеса
Тобто санкції не діють.
в маскві зросла швидкість, на переферіі чуть знизилась. Але такими темпами щоб їм це стало напряжно, треба почекати ще років 5-10 (((
 
Реєстрація
12.11.22
Місто
Одеса
Тобто санкції не діють
А що, накладали санкції на основних виробників телеком обладнання для русні: Huawei та ZTE? Де можна про це почитати?
Не накладали, в тому то і річ. ((((
Так само, як і з автомобілями, як не відкриєш інсту, лізе реклама імпорту автівок з Китаю, Еміратів і тд.
вони все обходять (((
По суті якби епл відключив їм оновлення та підтримку. А також гугл- ото б подіяло. А так - це все не так і дієво (((( нажаль
Чорти все обходять так чи інакше (((
 

plebis

why so serious?
Команда форуму
Реєстрація
26.10.07
Місто
Київ
Телефон
OnePlus 10 pro

Так не накладали чи обходять?
По суті якби епл відключив їм оновлення та підтримку. А також гугл- ото б подіяло
На швидкість через мережі Хуавей? Чи на поставки китайських та іранських автомобілів би подіяло?
 

Kritik

Имею мнение...
Реєстрація
21.09.08
Місто
Odessa
, треба почекати ще років 5-10 (((
оптимистично.

В плане телеком на СССР были ограничения COCOM

Координационный комитет по экспортному контролю.

И обходили эти ограничения точно так же, как и сейчас. Вопрос к тем, кто рассчитывал на санкции - что, не знали?
 

debugger

Moderator
Команда форуму
Реєстрація
27.02.09
Місто
Киев
Цікаво було б по нам статистику за цією ж методикою глянути. Не здивуюся, якщо тенденція схожа через запуск рік тому нашвидкоруч мереж на деокупованих територіях та перебої під час зникнення світла.
Якщо дивитись на Speedtest, то все трохи не так.
По країнам:
91+3Russia25.17
94-5Ukraine25.01
І по містам:
91-5Moscow, Russia34.70
94-7Kharkiv, Ukraine33.34
95-10Chisinau, Moldova33.01
108-7Kiev, Ukraine27.76
113-5Saint Petersburg, Russia26.84
 

plebis

why so serious?
Команда форуму
Реєстрація
26.10.07
Місто
Київ
Телефон
OnePlus 10 pro
Kritik, та нє, в СРСР, наскільки я розумію все було набагато відсталіше, бо західний світ контролював новітні технології. Зараз в телекомі найпотужніші в світі гравці - китайські. Вони може мають не bleeding edge технології, але воно й не дуже потрібно, он навіть 5g ще не до кінця придумали гафіг воно треба.
Тобто санкції їх не зачіпають, і обмежувати російський телеком може хіба їх бюджет, а не санкції.
Гадаю, що такі речі як взаємозалежність цивілізованого світу і китайського телекому - один з важливих камінців, які дозволяють поки мати мир між західним і східним світами.
 
Зверху