Україна та Європейський Союз (Євроінтеграція)

Реєстрація
06.04.09
Місто
Київ
Телефон
Samsung Galaxy S22Ultra
Лідери країн ЄС ухвалили рішення про початок переговорів з Україною та Молдовою щодо вступу до Євросоюзу, — Шарль Мішель
Саміт у Брюсселі триває.




"Європейська рада вирішила розпочати переговори про вступ України та Молдови", – написав Шарль Мішель.

Також, Єврокомісія надала статус кандидата Грузії і розпочне переговори з Боснією та Герцеговиною, коли буде досягнуто необхідного рівня відповідності критеріям членства.

"Ми багато працювали, щоб підготуватися до цієї Ради ЄС. Важливо, що жодна країна-член не була проти цього рішення. Саме тому ми мали можливість зробити це повідомлення сьогодні ввечері. Ми продовжуємо працювати, бо ми все ще маємо роботу по багатьох напрямках. Це складні дебати, і я впевнений, що ухвалимо рішення, об'єднане цими темами", - розповів Мішель у коментарі журналістам.
Post automatically merged:

Прем'єр Угорщини Орбан залишив зал під час ухвалення рішення про початок переговорів про вступ України до ЄС
Він наголосив опісля, що Угорщина не змінює своєї позиції щодо України.




Орбан "на мить був відсутній у залі у заздалегідь узгодженій та конструктивній манері", підтвердив один представник ЄС виданню Euractiv. Цей крок, відомий у Брюсселі як "конструктивна помірність", дозволив ухвалити одноголосне рішення іншим лідерам.

«Якщо когось немає, отже, його немає. Юридично це абсолютно законно», - додав співрозмовник видання.
 
Останнє редагування:
Реєстрація
06.04.09
Місто
Київ
Телефон
Samsung Galaxy S22Ultra

grit

Заблокирован
Реєстрація
30.06.20
Місто
Донецк
есть такой корнеплод,морковка называется.
по цвету примерно похоже на цвет территории на данной,эээ,карте.
морковку вешают перед мордой осла,и тупое животное бежит за ней.
БЕСКОНЕЧНО.
морковка засохнет,вешают новую и новый забег.
P.S. год назад были те же сопли - ну вот всё,вот прям сейчас
 

Перемедон

Тиха украинская ночь,но..
Реєстрація
12.06.17
Місто
Південь України.
Телефон
iP 13, Px 6, Sg S23
grit, живіть щасливо та багато! Прекрасні новини з Бамбаса, як то, допомога суцільна з "центру", підвози води з запуском маршрутки з села до району! Суцільна перемога та широкий масштаб "республіки"!
 
Реєстрація
06.04.09
Місто
Київ
Телефон
Samsung Galaxy S22Ultra
P.S. год назад были те же сопли - ну вот всё,вот прям сейчас
Рік назад дали статус кандидата, зараз вже новий етап, переговори про повне членство (це обов'язкові процедури). Для порівняння, Боснія і Герцоговина отримала статус кандидата раніше нас, але переговори з нею так і не розпочали.
Менше слухай русняву пропаганду
 
Реєстрація
06.04.09
Місто
Київ
Телефон
Samsung Galaxy S22Ultra
Угорщина має “75 можливостей зупинити вступ України в ЄС” і може потягнути “ручник”, − Орбан
"Якщо ми не захочемо, щоб Україна була членом Євросоюзу, то угорський парламент проголосує проти цього".


 
  • Sad
Реакції: idea

debugger

Moderator
Команда форуму
Реєстрація
27.02.09
Місто
Киев
Україна швидко виконує завдання для набуття членства у Європейському Союзі. Наголосив на цьому під час засідання Конгресу місцевих влад і регіональних влад при Президентові України. Уряд уже працює над завданнями, необхідними для членства в ЄС, зокрема, над приведенням законодавства нашої країни до європейського. Ми вже провели селф-скринінг близько 28 тисяч актів права ЄС. Понад 23 тисячі, за попередньою оцінкою, не потребують імплементації у ході переговорного процесу, 1625 актів права вже повністю імплементовано. 2739 актів підлягають подальшій імплементації. Це наш обсяг роботи на наступні роки. Одночасно продовжуємо інтеграцію в єдиний європейський ринок. Українська енергомережа вже повністю об’єдналася з європейською. Серед завдань на 2024 рік — продовження «транспортного» та «економічного» безвізів, а також якнайшвидше отримання «промислового». Впроваджуємо акти ЄС щодо отримання «роумінгового безвізу». Розуміємо, як це робити й коли це зробимо. Експертиза, команди, ресурси — все є. А головне — є воля усієї України.
 

debugger

Moderator
Команда форуму
Реєстрація
27.02.09
Місто
Киев
Там ще та банка з павуками:
Венгрия будет использовать право вето против принятия Болгарии в Шенгенскую зону, пока София не отменит введённый осенью налог на транзит российского газа. Об этом в субботу заявил венгерский министр иностранных дел Петер Сийярто, его цитирует агентство Reuters.
Он назвал введение налога противоречащим европейским нормам. Венгрия стала третьей страной, блокирующей вступление Болгарии в Шенгенское пространство, вместе с Нидерландами и Австрией.
О повышении тарифа на транзит российского газа болгарские власти объявили в октябре. Импорт и транзит облагаются сбором 20 левов за 1 МВт•ч, или $111 на тыс. куб. м. Венгрия и получающая через Болгарию российский газ Сербия тогда выступили резко против этой меры, назвав её недружественным шагом.
 

debugger

Moderator
Команда форуму
Реєстрація
27.02.09
Місто
Киев
Новини євроінтеграції:
Косово стало последней территорией на Балканах, жители которой получили право безвизового въезда в ЕС. Республика, независимость которой от Сербии была провозглашена в 2008 году представителями её этнически албанского меньшинства, формально не признана несколькими странами Евросоюза, что не препятствует налаживанию отношений между ЕС и властями в Приштине. Власти Косова неоднократно заявляли, что видят будущее республики в Евросоюзе. Формально Косово ещё не является кандидатом на вступление в ЕС, хотя заявка уже подана.
Сербия не признаёт независимость Косова, как и ряд сербских жителей региона. Также независимость не признают Россия, Китай и чуть меньше половины стран-членов ООН.
Совет Евросоюза частично принял Болгарию и Румынию в Шенгенскую зону. За решение проголосовали единогласно, сообщается на сайте Еврокомиссии.
В марте 2024 года на воздушных и морских границах двух стран со странами Шенгенского соглашения будет отменён погранконтроль.
Переговоры об отмене контроля на сухопутных границах продолжатся в новом году. По сообщению Еврокомиссии, Совет ЕС примет решение в разумные сроки.
Решение о частичном принятии стран в Шенген в истории Евросоюза принято впервые.
Ведомство утверждает, что решение принять Болгарию и Румынию в Шенгенскую зону будет способствовать развитию путешествий, торговли и туризма. Смогут ли София и Бухарест выдавать шенгенские визы иностранцам, не уточняется.
 
Реєстрація
06.04.09
Місто
Київ
Телефон
Samsung Galaxy S22Ultra
Бельгія назвала пріоритетною підтримку України під час головування в ЄС
Основними пріоритетами ЄС у цьому році будуть підтримка України та зміцнення демократії та розвиток економіки.


 
Реєстрація
06.04.09
Місто
Київ
Телефон
Samsung Galaxy S22Ultra
У Європарламенті почався збір підписів, щоб позбавити Орбана права голосу в Раді ЄС
Збір підписів триматиме до п’ятниці, після чого лист надішлють президентці Роберті Мецолі.


 
Реєстрація
06.04.09
Місто
Київ
Телефон
Samsung Galaxy S22Ultra
Рада схвалила в першому читанні законопроєкт про лобіювання, який є рекомендацією Євросоюзу
За проголосували 309 нардепів.



"Уряд напрацював законопроєкт, орієнтований на міжнародні практики та стандартів у сфері лобізму, який врегулює відносини посадових осіб органів влади на державному і місцевому рівні, стейкхолдерів та суб’єктів лобіювання. Це має бути прозорий і зрозумілий механізм, доступний для всіх видів контролю", – заявила вона.

Законопроєкт містить:

  • термінологію у сфері лобіювання
  • права та обов’язки суб’єктів лобіювання
  • методи впливу
  • правила етичної поведінки суб’єктів лобіювання
  • створення Реєстру прозорості держателем та адміністратором якого є НАЗК
  • порядок реєстрації у Реєстрі прозорості та винятки з нього
  • доступ до Реєстру прозорості (відкритий і безкоштовний)
  • звітність суб’єкта лобіювання, що вноситься до Реєстру прозорості
  • механізми контролю за діяльністю суб’єктів лобіювання шляхом моніторингу дотримання законодавства з питань лобіювання.
Впровадження доброчесного лобіювання є частиною вимог ЄС у боротьбі з олігархатом.
 
Реєстрація
06.04.09
Місто
Київ
Телефон
Samsung Galaxy S22Ultra
Уряд Польщі виступає проти продовження безмитних преференцій для України
Міністр Секерський категорично проти розширення вільної торгівлі ЄС з Україною.


 

debugger

Moderator
Команда форуму
Реєстрація
27.02.09
Місто
Киев
Якби в нас таке, то вже сказали б, що блат і корупція.
Лидер президентской партии Франции «Возрождение» Стефан Сежурне возглавил МИД страны, передает BFMTV. В этой должности он сменил Катрин Колонну, которая руководила ведомством с мая 2022 года. Сежурне — гражданский партнер премьер-министра Франции Габриэля Атталя, который, в свою очередь, стал самым молодым главой правительства страны в истории страны, одержав победу на выборах 9 января в возрасте 34 лет. Сежурне родился 26 марта 1985 года в Версале. В 2014 году он начал работать с Макроном, который на тот момент возглавлял министерство экономики в правительстве Мануэля Вальса. В 2015 году Сежурне был организатором движения «Молодежь с Макроном», а в 2017-м — организатором президентской кампании Макрона. После победы Макрона на выборах Сежурне стал его политическим советником. В 2019 году был избран в Европарламент. В октябре 2021 года Сежурне был председателем третьей по величине фракции Европарламента «Обновляя Европу». В сентябре 2022 года был генеральным секретарем партии «Возрождение».
 
Реєстрація
06.04.09
Місто
Київ
Телефон
Samsung Galaxy S22Ultra
Зеленський та глава ЄК домовилися про передвступний "скринінг" України, має початися за тиждень

 
Зверху