Санкції проти Huawei

debugger

Moderator
Команда форуму
Реєстрація
27.02.09
Місто
Киев
Французский футболист, нападающий "Барселоны", чемпион мира Антуан Гризманн заявил о прекращении партнёрства с китайской компанией Huawei в связи с утверждениями о том, что телекоммуникационный гигант принимает участие в программах слежки за жителями Синьцзян-Уйгурского автономного района на северо-западе Китая, главным образом этническими уйгурами, исповедующими ислам.
В инстаграме Гризманн написал, что "немедленно" разрывает контракт с Huawei в свете сообщений о том, что компания участвовала в разработках программы по распознаванию лиц, которая способна, в частности, отличить этнических уйгуров от китайцев.
Гризманн заключил рекламный контракт с Huawei в 2017 году и был одним из лиц рекламной кампании китайской корпорации во Франции.
Huawei сообщила, что сожалеет о решении спортсмена, и назвала обвинения против неё ложными.
8 декабря американская компания IPVM заявила об участии Huawei в разработке софтвера, призванного распознавать лица людей, в том числе по таким характеристикам, как возраст, пол, этническая принадлежность. В Huawei отрицают, что её технологии разрабатывались для распознания лиц людей, принадлежащих к разным этническим группам.
 
Реєстрація
06.04.09
Місто
Київ
Телефон
Samsung Galaxy S22Ultra

B&B

Реєстрація
17.11.08
Місто
Dubai
Телефон
Note 20

debugger

Moderator
Команда форуму
Реєстрація
27.02.09
Місто
Киев
Химич по теме говорит, что зрада:
 

Кочевник

Ховрах-Терорист
Команда форуму
Реєстрація
30.01.08
Місто
Київ, Львів
Телефон
Sams Note 20 Ultra + S8
Samsung хіба робить телекомунікаційне обладнання?
 
Реєстрація
01.07.18
Місто
Січ
По 3-4g после ZTE по объему, 5g - выше. Крупные контракты в Штатах, были попытки зайти к нам и т.д.
 
  • Wow
Реакції: idea

Maxxx

Ябкодрочер)
Реєстрація
01.12.08
Місто
Київ
Телефон
iPhone 12 Pro Max
компания участвовала в разработках программы по распознаванию лиц, которая способна, в частности, отличить этнических уйгуров от китайцев.
Теперь, настраивая разблокировку мордой лица на смартфонах Хуавей, будьте осторожны - а то еще в уйгуры запишут, и поставят на отслежку... :LOL:
 
Реєстрація
01.07.18
Місто
Січ
Даже не надо гадать, кто строит все сети корейцам .
 
Реєстрація
19.07.17
Місто
Київська область
Телефон
Poco X3 Pro 8/256
В китайській соціальній мережі Weibo почали з’являтися перші відгуки учасників програми бета-тестування Harmony OS. Вони підкреслюють, що це дійсно нова операційна система, а не платформа, створена на базі Android.
 

rikky

ремонтник
Реєстрація
29.03.10
Місто
Шостка, Украина.
Телефон
Iphone 15

debugger

Moderator
Команда форуму
Реєстрація
27.02.09
Місто
Киев
Займутся свинорыльводством:
Китайський техногігант Huawei візьметься за технології для свиноферм, оскільки має справу з жорсткими економічними санкціями щодо своїх смартфонів і намагається компенсувати втрати. Про це пише BBC.

Через економічні обмеження, серед яких заборона імпорту життєво важливих компонентів для телекомунікаційного обладнання, продажі смартфонів Huawei впали на 42% лише в останньому кварталі 2020 року. Санкціі наклали після того, як адміністрація президента Дональда Трампа визнала китайську компанію загрозою нацбезпеці США, Huawei неодноразово заперечувала звинувачення у можливому шпигунстві і викладенні даних користувачів.

Як пише BBC, згідно фінансовим звітам Huawei, у 2021 році буде скорочено виробництво смартфонів до 60%, хоча офіційно цю цифру компанія не підтвердила.

Серед іншого, китайського телекомунікаційного гіганта відсторонили від прокладання 5G-мережі в низці інших країн, зокрема у США та Великобританії. Через це Huawei обмежується виробництвом 4G-смартфонів і шукає інші джерела прибутку.

Оскільки Китаї є лідером у свинарській промисловості і вирощує половину свиней світового імпорту, штучний інтелект від Huawei допомагатиме модернізувати свиноферми, виявляти захворювання свиней, відстежувати їхню вагу і стан, аналізувати дані та ухвалювати необхідні рішення. Huawei буде конкурувати у цій галузі з іншими китайськими компаніями на кшталт NetEase, Alibaba і JD.com

Також, шукаючи інших доходів, компанія переходить на роботу над хмарними обчисленнями, розумними авто та пристроями для тіла людина.
 
Реєстрація
22.04.16
Місто
київ
Телефон
honor 20 pro
В середині 2019 року компанія Huawei оголосила про розробку власної операційної системи HarmonyOS в якості альтернативи Android. Такий крок послідував за рішенням американської влади, який привів компанію до відмови у доступі до сервісів Google. З квітня Huawei почне поширювати свою операційну систему на старі і нові смартфони.

HarmonyOS почне поширюватися як звичайне оновлення, яке можна буде встановити штатними засобами на будь-якому підтримуваному смартфоні Huawei вже в квітні цього року. Інформацію про це підтвердив прес-секретар компанії-виробника виданню CNBC. Одним з перших пристроїв з попередньо встановленою HarmonyOS стане складаний смартфон Mate X2, який був представлений вчора. Відомо, що в HarmonyOS буде природна підтримка Android, тому власники смартфонів компанії не повинні зіткнутися з відсутністю популярних застосунків (але не 100%).

Говорячи про особливості, операційна система буде мати глибоку інтеграцію з Huawei Media Services (HMS) – сервісами компанії, які включають в себе різні застосунки (браузер, AppGallery та інші), а також інструменти для розробників. По суті, HMS є аналогом сервісів Google Play.

На даний момент компанія заявляє, що в HMS зареєстровано понад 2 млн розробників з усього світу, які публікують свої застосунки в магазині AppGallery. Проте, в їх рядах точно не буде застосунків від великих американських розробників, таких як Facebook і Google.
 
Зверху