Евакуація з України

Реєстрація
25.02.11
Місто
Ніжин
Так, але наприклад, у Чехії (про Польщу не знаю) є окрім паспорта іноземця також Travel Identity Card, яка видається строком до 1 року також тим, у кого є довгострокова віза.
Чеський урядовий сайт для іноземців пише про цей документ таке (виділення моє):

A travel identity document is a travel document for which some foreigners can apply if they do not have a valid travel document and they cannot get a new one _in the country_ of which they are nationals for reasons beyond their control.

Віпріс: як багато українців чоловічої статі зможуть документально довести, що вони не можуть отримати паспорт в Україні? (тобто у країні громадянства)
 
Реєстрація
18.05.09
Місто
Hranice
як багато українців чоловічої статі зможуть документально довести, що вони не можуть отримати паспорт в Україні? (тобто у країні громадянства)
Я думаю, що всі, у кого є ТЗ, оскільки отримання паспорта вимагає приїзду в Україну, де йде війна, від якої вони втекли, отримавши ТЗ.
 
Реєстрація
25.02.11
Місто
Ніжин
Я думаю, що всі, у кого є ТЗ, оскільки отримання паспорта вимагає приїзду в Україну, де йде війна, від якої вони втекли, отримавши ТЗ.
Дивись ролейплей-аргумент вище (про польську страж гранічну), тільки тепер про Чехію (втім, можна підставити іншу країну ЄС зі значною кількістю наших біженців). Беремо кількість виїздів до України з наступним поверненням у країну захисту, і робимо висновок, що цілком собі люди їдуть, і перебувають, і навіть живими повертаються. Отже, припущення про те, що ніде в Україні не можна виробити закордонний паспорт, видається безпідставним.
 
Реєстрація
18.05.09
Місто
Hranice
Отже, припущення про те, що ніде в Україні не можна виробити закордонний паспорт, видається безпідставним.
Я думаю тут буде мати значення політика країни. Якщо вони захочуть позбутися чоловіків, то вони це зроблять (і паспорт при цьому може не мати значення). Всі чудово розуміють ситуацію з паспортами.
 
Реєстрація
25.02.11
Місто
Ніжин
Отже, припущення про те, що ніде в Україні не можна виробити закордонний паспорт, видається безпідставним
lite більше того, у цій модельованій ситуації такий чиновник (наприклад, міністр МВС, чи голова прикордонної служби, чи депутат парламенту) може навіть конкретні цифри дістати: робимо запит на прикордонну службу відповідну, хай дадуть дані про те, скільки громадян України перетнуло україно-польський (чеський, словацький тощо) кордон з початку повномасштабки із закордонними паспортами, виданими у цей самий період (тобто з 24 лютого 2022 по травень 2024 включно); для більшої наглядності запитумо дані не жужмом, однією цифрою за два з гаком роки, а з щомісячною розбивкою (по місяцю видачі паспорта).

В результаті маємо об'єктивний доказ того, що в Україні люди отримують закордонні паспорти, що ця кількість геть ненульова й неодинична, що видають закордонні паспорти у різних областях/регіонах тощо тощо.
 
Зверху