В Японии произошли сильнейшие за 140 лет землетрясения

Статус
Закрита.

filin

Заблокирован
Реєстрація
06.08.11
Місто
Львов
Телефон
LG GS107
NPP, ну вот посмотрите тот же фильм 911 - снятый кстати американцем :)
о Японии еще не сняли :) когда снимут не знаю, может никогда, Япония нация которая стерпит всё и уже не раз терпела и закрывала глаза на техногенные катастрофы пуская свой народ в расход для благих целей прогресса , ведь японское экономическое чудо значительно частью также было обусловлено жертвами среди мирного населения которое травилось всякой дрянью о которой власть замалчивала. Нам сказали по ТВ землетрясение+цунами , старые материалы и мы все поверили, хоят по ТВ и в СМИ альтернативные точки зрения проскакивали даже в ТСН :) да и гуглы в помощь - "на самом деле в Японии " и др. теги придумайте . http://www.km.ru/news/chto-zhe-na-samom-dele-proizoshlo-v-yaponii
 

Dfg

Реєстрація
29.03.10
Місто
Івано-Франківськ&Львів
Телефон
Mate 10 Pro
ЗЫ умолчим о шельфе чёрного моря где запасы нефти и газа не меньше чем в персидском заливе, это тема другого разговора.
filin, скажу як спеціаліст (з маленької букви щоб не підняли на сміх), який якраз вчився на видобуток нафти і газу в умовах шельфу.
1) Собівартість видобутку 1 тис. м3 газу в морських умовах приблизно в 3-4 рази дорожче ніж на суші, якби не попутній видобуток газового конденсату - Чорноморнафтогаз вже би давно збанкрутів.
2) Крім того, наявне обладнання в них дозволяє бурити при максимальній глибині моря до 70 м, а більшість перспективних площ лежать на глибині більше 300 м.
3) Додаткові складнощі викликає підвищений вміст сірководню в морській воді починаючи з глибини біля 150 м (метал кородує в рази швидше), що значно здорожчує вартість робіт по будівництву платформ.
4) Більшість перспективних ресурсів вугдеводнів залягають під дном не у вигляді стиснутого газу, а у вигляді гідратів (псевдолід, який утворюється при сполученні сухого газу і води в умовах підвищеного тиску), проводити видобуток з якого при сучасному розвитку технології і науки в Україні практично неможливо.
5) В умовах Азовського моря видобуток ускладнюється утворенням поверхневого льоду в зимовий період, що також десь в 3 рази здорожчує будівництво платформ.
До відома: в тій же Львівській області звідки ти родом (а також в моїй Івано-Франківській) вже давно доведено наявність горючих сланців, які при максимальному вичерпанні змогли би забезпечити теплом ВСЮ Зах. Україну десь на 120 років (їх видобуток був би значно дешевший за морський газ). Але ще на початку 80-х років близько 100 провідних вчених нашого регіону підписали колективний лист в раду міністрів СРСР щодо недопущення початку їх розробки через велику небезпеку екологічного забруднення територій. Аналогічна ситуація зараз виникла по питанню сланцевого газу (Івано-Франківська, Львіська і ще одна облрада заблокували НАВІТЬ початок їх розвідки, хоча великий інтерес до них проявляли основні нафтогазові корпорації світу (наприклад Shell), це викликало страшне обурення нашого Янича і погрози взагалі відлучити західні мерії і облради від дозвільної документації на початок геолого-розвідувальних робіт).

ПС Вибачайте за багато букв, але остогидло дивитися по ТВ і слухати по радіо, яка ми багата країна на нафту і газ. В той же час тільки вироблення дозволів на виділення земельної ділянки (30 соток) для буріння свердловин НА СУШІ займає біля 3 років (з відповідним газифікуванням навколишніх сіл, будівництвом шкіл, доріг, допомогами в бюджет і т.д.) +1,5 роки буріння свердловини. А недавно коли Яник+Ко взялися за Укрнафту (Коломойського) нас змусили ліквідувати свердловину, яка давала по 30 тон нафти в добу через неврегульованість питання з землею. Тому ніколи не ведіться на пропаганду по ТВ, і по можливості ставте собі альтернативне опалення (та заводьте електромашину;)), бо пальне з часом буде тільки дорожчати.
 

filin

Заблокирован
Реєстрація
06.08.11
Місто
Львов
Телефон
LG GS107
... В той же час тільки вироблення дозволів на виділення земельної ділянки (30 соток) для буріння свердловин НА СУШІ займає біля 3 років (з відповідним газифікуванням навколишніх сіл, будівництвом шкіл, доріг, допомогами в бюджет і т.д.) +1,5 роки буріння свердловини. А недавно коли Яник+Ко взялися за Укрнафту (Коломойського) нас змусили ліквідувати свердловину, яка давала по 30 тон нафти в добу через неврегульованість питання з землею. ...
значить комусь не вигідно щоб в Україні добували нафту\газ. Тому можна зробити висновок що і перша частина вашого повідомлення - не розробки шельфу повязана скоріше з не бажанням влади цим займатися, а перелічені вами складності 1-5 звісно важливі, але було б бажання ! бажання нема і тоді можна ссилатися на технічні складності 1-5; таж Японія здається пропонувала нам допомогу у освоєнні вищевказаного вами сланцевого гази (я вже точно не пригадую формулювання), а Брітіш петроліум багато років тому (певно ще при кучмі) пропонувала допомогти в освоєнні шельфу після того як провела його розвідку. І ще раз повторюсь було б бажаня .
Доречі можливо у вас є хоча б приблизні данні про обєм нафти і газу в шельфі ? можливо обєм би виправдав складності в технології видобутку ?
 

Кочевник

Ховрах-Терорист
Команда форуму
Реєстрація
30.01.08
Місто
Київ, Львів
Телефон
Sams Note 20 Ultra + S8
Японія здається пропонувала нам допомогу у освоєнні вищевказаного вами сланцевого гази
Япония может себе позволить помогать. Не на своей же территории потом ликвидировать последствия техногенных катостроф.
 
Реєстрація
24.10.08
Місто
Николаев
Телефон
HTC Snap, Anycool 669+, Nokia 101
Японцы нашли в разрушенных домах $50 млн и передали властям


Жители Японии продолжают находить кошельки, барсетки, бумажники, сейфы и просто наличные деньги, оставшиеся под развалами зданий после разрушительного мартовского землетрясения в Японии, и передают их властям страны, пишет Los Angeles Times.

Как сообщает газета, благодаря «беспрецедентной честности и альтруизму» полицейские отделения во всех округах страны получили уже почти $50 млн.

«Люди просто говорят, что хотят, чтобы деньги вернулись к их владельцам», – рассказал газете один из чиновников. Японцы отказываются от крупных сумм денег, хотя имеют полное право распоряжаться ими, из-за того что установить их законного владельца порой просто невозможно, пишет газета.

По японскому законодательству, если за найденными деньгами не обращаются в течение трех месяцев, они автоматически передаются государству. Пока неизвестно, пойдут ли обнаруженные японцами миллионы в фонд помощи пострадавшим от мартовской катастрофы.

Землетрясение магнитудой 9,0 произошло в Японии 11 марта 2011 года в 14.46 по местному времени. Эпицентр землетрясения магнитудой 9 находился в 130 километрах от побережья острова Хонсю. Подземные толчки вызвали беспрецедентные разрушения и стали причиной цунами – высота волны достигала 10 метров. Землетрясение стало сильнейшим в истории Японии и одним из мощнейших по силе за всю историю сейсмических наблюдений в мире.

Газета.ру
 

Кочевник

Ховрах-Терорист
Команда форуму
Реєстрація
30.01.08
Місто
Київ, Львів
Телефон
Sams Note 20 Ultra + S8
Случайно натолкнулся на сравнительные фотки Японии сразу после трагедии и сейчас (через год).
Japan quake: Images of then and now
Кликать вверху картинки: "After the quake" и "Now". Соответственно "сразу после" и "сейчас".
 
Статус
Закрита.
Зверху