Доступ до публічної інформації

Реєстрація
18.10.09
Місто
county Surrey
Стаття 21. Плата за надання інформації

1. Інформація на запит надається безкоштовно.

2. У разі якщо задоволення запиту на інформацію передбачає виготовлення копій документів обсягом більш як 10 сторінок, запитувач зобов'язаний відшкодувати фактичні витрати на копіювання та друк.

3. Розмір фактичних витрат визначається відповідним розпорядником на копіювання та друк в межах граничних норм, встановлених Кабінетом Міністрів України. У разі якщо розпорядник інформації не встановив розміру плати за копіювання або друк, інформація надається безкоштовно.
Интересует вопрос, если я в запросе на информацию просил предоставить информацию на электронную почту, то есть в отсканированном виде, то правомерно распорядитель информации требует с меня плату за копирование (по факту сканирование) документа, который имеет больше 10 страниц?
 

Howl

Да трам же тарарам!
Команда форуму
Реєстрація
06.11.11
Місто
Краматорський р-н
Телефон
POCO F5, LG V30S+ ThinQ
При актуалізації своїх даних у базі ПриватБанку помітив, що моя вулиця закріплена за неправильним населеним пунктом. Надав виписку з реєстру територіальної громади й мою вулицю додали до правильного населенного пункту, а з того пункту не видалили. Також банк відмовився перейменували мою вулицю у зв'язку з розпорядженням міської ради через те, що там чітко не зазначений населений пункт до якого вона відноситься.

Цей момент дозволив мені знайти у відкритому доступу необхідну інформацію для доказу своєї правоти:
Як на мене, то якщо об'єднати ці два реєстри, то це буде супер для використання.

ps А так на Єдиному державний вебпортал відкритих даних, data.gov.ua, багато інформації і можливо є щось цікаве.
 

debugger

Moderator
Команда форуму
Реєстрація
27.02.09
Місто
Киев
Затверджено Порядок ведення Реєстру публічних електронних реєстрів, що визначає функціональні можливості Реєстру, вимоги до його ведення та адміністрування, процедуру внесення інформації до Реєстру, а також інші питання його функціонування. Затверджено технічний опис (специфікацію) програмно-апаратних засобів Реєстру публічних електронних реєстрів та перелік класифікаторів, довідників, технічних специфікацій тощо, які є обовʼязковими до використання в публічних електронних реєстрах. Внесено зміни до Порядку використання коштів, передбачених у державному бюджеті за програмою «Електронне урядування», якими передбачено, що бюджетні кошти спрямовуються на створення, модернізацію та розвиток, адміністрування і забезпечення функціонування Реєстру публічних електронних реєстрів.
Цікаво, чи буде внесено Реєстр публічних електронних реєстрів до Реєстру публічних електронних реєстрів? :unsure:
 

debugger

Moderator
Команда форуму
Реєстрація
27.02.09
Місто
Киев
Оце диджиталізація, можна одразу знайти, кому давати. Ще б писали, скільки.:sneaky:
🚨Чи причетний бізнес або людина до корупції? Перевіряйте в реєстрі НАЗК на Єдиному державному вебпорталі відкритих даних
Журналісти, активісти та всі зацікавлені українці зможуть перевірити, чи причетна людина або бізнес до корупції. Переглядайте реєстр НАЗК на Єдиному державному вебпорталі відкритих даних. 👉🏻 З реєстру можна дізнатися ПІБ корупціонера, яке правопорушення вчинив та яке покарання отримав.
Від початку повномасштабного вторгнення реєстр було закрито з питань безпеки, водночас доступ до нього забезпечує прозорість та підзвітність. Зараз за сприяння Мінцифри реєстр НАЗК знову у вільному доступі.
Зараз кожен українець може переглянути інформацію про корупціонерів за посиланням — https://data.gov.ua/dataset/c29e704a-b745-4669-97cd-3a345f437ad1 Відкриті дані = прозора держава. Викривайте схеми та корупцію 👊🏻
 
Зверху