Відпочинок в Україні

Реєстрація
06.04.09
Місто
Київ
Телефон
Samsung Galaxy S22Ultra
Ще 5 об’єктів культурної спадщини України внесено до Міжнародного списку культурних цінностей, які перебувають під посиленим захистом


– Дерев’яні церкви Карпатського регіону. Церква Архангела Михаїла, Ужок, Закарпатська обл.;

– Дерев’яні церкви Карпатського регіону. Дерев’яна церква Св. Юра, Дрогобич, Львівська обл.;

– Будівля Одеського національного академічного театру опери та балету;

– Будівля Одеської обласної філармонії імені Давида Ойстраха;

– Спасо-Преображенський собор міста Чернігів.
 

Кочевник

Ховрах-Терорист
Команда форуму
Реєстрація
30.01.08
Місто
Київ, Львів
Телефон
Sams Note 20 Ultra + S8
Сколівські Бескіди.
 

debugger

Moderator
Команда форуму
Реєстрація
27.02.09
Місто
Киев
На вул. Баб’яка на околиці Ужгорода висадили алею пальм. За інформацією міської ради, пальми висадив забудовник, що будує на цій вулиці житловий комплекс. Днями місцеві мешканці Ужгорода почали публікувати в соцмережах фото екзотичних для України дерев – пальм. Зазначається, що рослини висадили на вул. Баб’яка, 1, поруч із Боздоським парком, між молодими сакурами, які висадили там раніше.
За інформацією заступника міського голови Ужгорода Євгена Плавайка, висадку та закупівлю шести тропічних пальм профінансував один із місцевих забудовників. «Зі слів представників підрядної організації, ці красуні з південних країв витримують морози до -20, і мають комфортно почуватись в нашому кліматичному поясі», – повідомив Євген Плавайко.
Висаджені в Ужгороді пальми – це Трахікарпус Форчуна (Trachycarpus fortunei) або китайська віялова пальма. Ці рослини досягають висоти у 12 метрів, а дорослі рослини витримують морози до -20°C. Як видно на фото, в Ужгороді висадили пальми, що мають понад три метри у висоту.
 

Кочевник

Ховрах-Терорист
Команда форуму
Реєстрація
30.01.08
Місто
Київ, Львів
Телефон
Sams Note 20 Ultra + S8
У Яворівському районі Львівщини мешканцям заборонили відвідувати ліси і зупиняти транспортні засоби вздовж лісових масивів біля автомобільних трас. Заборона діятиме до завершення воєнного стану. Відповідний наказ видала Яворівська РВА.
Як повідомила Мостиська міськрада, відповідно до наказу Яворівської районної військової адміністрації від 29 квітня цього року «Про заборону певних дій і обмежень на період дії воєнного стану» мешканцям забороняється відвідувати ліси Яворівського району та здійснювати зупинки транспортних засобів та іншої самохідної техніки у лісових масивах уздовж трас державного значення – М11 Львів-Шегині, М10 Львів-Краковець, Р40 Рава-Руська-Судова Вишня на ділянці автомобільної дороги Яворів-Немирів.
 
  • Like
Реакції: idea

Паук

Пивовар
Команда форуму
Реєстрація
27.10.07
Місто
Полтава
Телефон
(M) forever
мешканцям заборонили відвідувати ліси
В нас така заборона з початку повномасштабки... Ще і заборонена будь-яка навігація на всіх водоймах (навіть байди та САПи). Суб'єктам господарювання дозволи видаються в індивідуальному порядку (і по факту тільки риболовним юрікам на водосховищах)...
 

yahoo

username
Реєстрація
21.11.09
Місто
Kharkiv
Телефон
Poco M3 Pro
А для чого це, поясніть.

Для того, щоб менше шастали всякі коригувальники хащами чи лісами.
Десь з тої самої причині і коменданська година по всій країні (знову таки, щоб вночі на вулиці не було зайвих людей чи зівак) і збільшене покарання для підпалювачів сухої трави.

Но бо в іншому випадку перехожий може ходити там, де не треба, і робити, що хоче (в т.ч. шкоду), і на нього не буде управи до того як шкода буде вчинена
 
Реєстрація
05.07.18
Місто
Бровари
Он воно що, а я подумав, що вони піклуються про безпеку гулящих по лісам :)
 

Кочевник

Ховрах-Терорист
Команда форуму
Реєстрація
30.01.08
Місто
Київ, Львів
Телефон
Sams Note 20 Ultra + S8
Касаційний адміністративний суд Верховного Суду визнав незаконним будівництво вітряків на «смарагдовій» полонині Боржави. Відповідну постанову суд виніс 24 квітня. Про це повідомили активісти ГО «Врятуй Боржаву», які роками виступали проти забудови високогірʼя.
24 квітня Верховний Суд залишив чинним рішення Восьмого апеляційного адміністративного суду Львова від вересня 2020 року, що визнав протиправним і скасував дозвіл ДАБК на виконання будівельних робіт із будівництва вітрової електростанції 120 МВт на території Воловецької селищної ради. Суд також визнав протиправними дії ДАБК щодо незупинення розгляду заяви ТзОВ «Атлас Воловець Енерджи» про дозвіл на виконання будівельних робіт до завершення судових процесів. Ця постанова є остаточною й оскаржити її не можна.
1714839848983.jpeg
 
Реєстрація
04.10.13
Місто
Тернопіль
Телефон
Xiaomi RN8T, iPhone 7+
Зверху